PUUST Yogalærerutdanning

Kull 2
Fredager 15 – 20, lørdager 0930 – 1700, søndager 0930 – 1600
Helg 1: 22 – 24 mars
Helg 2: 24 – 26 mai
Helg 3: 29 – 31 august
Helg 4: 1 – 3 november

Ingen blir en god sjåfør dersom de kun lærer om gasspedalen. Vi trenger kunnskap om hvordan en bil fungerer for å kunne kjøre trygt.

Ingen blir en god yogalærer dersom de kun lærer om yogastillinger. Vi trenger kunnskap om hvordan et menneske fungerer for å kunne praktisere yoga trygt.

Sjelsenergien er en kraft som pusher oss mot den læring vi skal ha i dette livet. Yoga er en viktig fordi den gjør at vi

Slik utvikler vi vår intuisjon, vår indre visdom. Man utvikler også power.

Essensen med yoga er ikke metoden, men det metoden fører til. Metoden er yogaposisjoner, meditasjoner, bevisst pust, kroppslåser og håndstillinger. De er veien på en reise for å bli mer av oss selv, bli hel.

Man er ikke nødvendigvis flink i yoga om man kan stå på hodet, vri kroppen i ulike posisjoner, har en utholdenhet som er sterk. Yoga handler om å leve din egen livskraft. Dette gjøres i en vanlig hverdag. Med familie og venner. Jobb og hobbier. Det er her yogaen praktiseres, her livskraften leves.

Dette er en utdanning for deg som vil fordype deg i yoga. Som vil lære deg teknikken med å gi slipp på stress, finne frem til deg selv og indre ro. PUUST yogalærer utdanning er ikke tilknyttet noen bestemt yogaform. Den er for deg som vil bli yogalærer, heale deg selv gjenom yoga, lære mer om yoga eller praktisere yoga på din arbeidsplass.

Utdanningen vil gi et innblikk i noen retninger som kundalini yoga, medisinsk yoga og yin yoga. Det som hentes herfra er øvelser og måter man praktiserer øvelser. Grunnlagstenkningen er annerledes, det teoretiske fundamentet, da PUUST yogalærerutdanning bygger på yoga som bevissthet. En kroppslig forankret bevissthet.

I denne utdanningen vil du også møte andre yogalærere som Aina Haugen, Vår Pioner på Haugalandet, og driver ZIA yoga på Norheim, og Kari Nygaard som har erfaring med både Kundalini yoga og Medisinsk yoga og Reconstructive, hun praktiserer både privat og gjennom arbeid med personer som har psykiske belastninger. Det er en stor glede at de vil lede en time og dele erfaringer på utdanningen.

Yoga forstås i dag som vanlig trening, som en spirituell metode, som en medisinsk behandling og som selvutvikling. Ofte er øvelsene like, men grunnlagstenkningen, den som styrer energien, er ofte ulik. PUUST yogalærerutdanning gir innblikk i alle disse retningene. men hovedfokus er yoga som selvutvikling. Du vil lære om nervesystemet, om muskler, lunger og hormonsystemet, gjennom å arbeide med egne blokkeringer. Du vil også lære om kroppens ulike energisystemer, om livskraften vår, den som kalles prana eller chi, og hvordan den styrer den fysiske kroppen.

Skal man bli yogalærer må man praktisere, fordype seg og reflektere over egen praksis. Man må derfor sette av tid til egen praksis som en livsstil. Vi tror man lærer best når man får fordype seg i det man selv tror på. Det vil derfor være rom for personlig fordypning. Kursbevis som yogainstruktør gis til de som har fullført hele opplegget. Dette inkluderer en oppgave basert på refleksjon over egen praksis med yoga og en refleksjon over egen praksis som yogalærer.

Som mennesker må all kroppslig læring gå i vårt eget tempo. Vi er kun åpne for å lære i samsvar med det vi ønsker å lære. Fordypning skjer gjennom å kombinere  teori og praksis for å utvikle personlig kroppslig kunnskap.

Fokus i utdanningen er utvikling av egen bevissthet. Vi bruker da metoder som yogastillinger, pusteøvelser, mantra, meditasjoner og kroppslåser. Vi må finne ro for å finne vår indre stemme. Det er utvikingen av denne indre prosess som er essensen med yoga. Patanjali som regnes som yogaens far, fordi han skrev ned hva yoga er, vektlegger dette fokus. Han sier at yoga består av 8 ledd, og yogaposisjoner et et av disse leddene. Fra gammelt av ble denne yogaformen kalt Kundalini yoga*.

Det å forstå seg selv fullt ut via yoga er fullt mulig men tar tid. Derfor er det ikke uvanlig at yogautdanninger er basert på flere hundre timer som kan gå over 3-5 år. I dag vet vi at det også finnes raskere metoder som leder deg til samme mål.

Uansett hvilken metode du velger er dette en prosess som går over tid. Når du finner frem til kjernen i deg og lar denne vokse vil du øke din forståelse av deg selv og liuvet du lever, du vil ha mer overskudd, bedre søvn og vite hva som trengs og hvordan du selv kan hjelpe deg selv når noe oppstår.

Yogapersoner møter de samme utfordringer i livet som andre. Forskjellen er at man håndterer kriser raskere, kommer seg raskere ut av det vanskelige. Og så er det en spennende reise som gir godt humør.

For å få kursbevis kreves:
1. Deltar på samlinger.
2. Har en egen yogagruppe (minimum 3 deltakere) som samles minimum 6 ganger.
3. Leverer refleksjonsnotat etter samlingene 1-3. Lengde 5-700 ord, tilsvarer ca 2 sider.

Informasjonsmøte på Balanzen onsdag 16 januar 2019 kl 1900.

Utgangspunkt for å starte en yogalærer utdanning er studier de siste 10 år i hvordan et menneske fungerer. Studier basert på egen yogapraksis, 5 yogalærerutdanninger, en doktorgrad i folkehelsevitenskap og 4 ulike psykoterapiutdanninger. Som menneske er det en felles kjerne som viser seg både i yogarommet og i terapirommet.

For oss i vesten er det enklere å forstå hvordan vi selv fungerer som fysisk kropp og som energikropp ut fra vårt nerevsystem enn ut fra sanskrit begreper som ofte forklares med indisk filosofi. Det er da lett å glemme at det er den samme kropp vi snakker om. Det er enklere å forstå vår kroppslige energiblokkeringer knyttet til kroppens stress reaksjoner som er fight, flight og freeze (og skolemedisin) enn blokkeringer i chakra, meridianer og nadier, som egentlig handler om det samme, men som forstås og forklares basert på helt ulik filosofi.

Hver helg koster kr 4000.- tilsammen 16 000. Det er mulig å bare delta på enkelt helger.

Inkludert i pris er kaffe og te. Matpakke tar du med selv.

Anbefalt litteratur:
Yoga helt enkelt.
Yin yoga.
Anatomi og fysiologi – kort og godt .
Essential Kundalini yoga.
Atlas over muskler og skjelett

Påmelding →

Å skille klinten fra hveten betyr å skille det verdiløse fra det verdifulle. Det verdifulle innenfor yoga er å vokse innenfra, noe som betyr å utvikle sin forståelse basert på egne erfaringer. Det er stor forskjell på å lære en retning innenfor yoga (ytre styrte regler for praktisering) og det å utvikle sin bevissthet, og slik finner frem til personlige leveregler. PUUST yogalærerutdanning er et grunnkurs, en start på en prosess hvor man lytter til sitt eget hjerte, og lever i samsvar med sin livskraft. Den personlige utvikling av ens bevissthet er det som skiller klinten fra hveten.

Målet er å vekke vår indre healer. Da det er kun oss selv som kan endre oss. Gjennom yoga kommer til i kontakt med de dype deler av oss, som gjør en slik endring mulig. God reise.

Sist endret 2 april 2018.

© 2019 Balanzen AS – hildur@balan-zen.no – 45 66 21 18
Bleikmyrvegen 1, Veavågen, Karmøy (Se kart)