Yoga vår 2020

Yoga er en metode for å balansere kroppen. Vi bruker yogastillinger, pusteøvelser og meditasjon for å gi slipp på stress og finne indre ro, Essensen med yoga er å finne dyp indre ro, da i denne tilstanden vil kroppen balansere seg selv. Vårt nervesystem klarer kun små endringer om gangen, derfor vil effekten komme gradvis.

Det er fysisk umulig å være stresset og samtidig være tilstede i deg selv. Derfor er yoga viktig for de som lever et hektisk liv. Yoga går dit ubalansen sitter i din kropp. Derfor vil samme yogaprogram ha ulik effekt på de som deltar. Det er ikke så viktig hvilken form for yoga du går på. Det som er viktig er roen du får i deg selv. Yogalæreren er viktigere enn yogaretningen.

Yoga kan praktiseres som trening og som livskraft. Yoga som trening skiller seg ikke fra annen trening på annen måte enn at man bruker yogaøvelser i treningen. Yoga som livskraft handler om å endre seg selv innenfra. Man forstår da gradvis mer av seg selv og eget liv. Man trigges mindre, man har mindre tankestress, man finner mer glede i hverdagen, man sover bedre, man er mindre syk, med mere.

I kroppen kan man utvikle indre styrke og fysisk styrke. Gjennom yoga som livskraft kombineres disse to. Det hjelper mennesker lite om de kan løpe langt og lenge, om de ikke kan hjelpe seg selv når noe uventet skjer. Gjennom yoga vil du endres, og utvikle din indre styrke, slik at du tåler mer, forstår mer og håndterer mer av livet som det er. Vi vil alle møte på utfordringer i livet, yoga gjør at du kommer raskere gjennom de utfordringer som dukker opp.

Yoga er veldig virksomt. I starten før den dype ro kommer, kan man trigge indre stress når man møter seg selv. Siden ingen kan ikke gi slipp på det man fortrenger, er dette en porsess man må gjennom. Derfor kan man i starten med yoga oppleve seg stresset. Husk da på at dette er tegn på at yogaen virker som den skal. Man kan også oppleve seg svimmel og kvalm. De fleste sier de sover ekstra godt etter yoga. Dette er tegn på at man har begynt å gi slipp på det som stresser en selv. Det er like naturlig å kjenne på ubehag som bliss i og etter en yogatime.  Hos de fleste vil dette veksle.

Kan du puste, kan du gjøre yoga. Yoga passer for alle. De som er syke, har ofte indre stress, og kan derfor ha stor nytte av yoga, uansett diagnose. Yoga handler ikke om at man ikke er myk eller ikke, fordi den er den indre opplevelsen som teller. INGEN er for stiv til å gjøre yoga. Vi har ulike skjelett, og posisjoner som er enkle for noen, vil være umulige hele livet for andre. Kom og prøv. Yoga handler ikke om hva vi tror eller ikke tror, men hva vi erfarer. Å praktisere yoga i hverdagen er å leve i samsvar med seg selv. Man må ha indre ro for at dette skal være mulig. Velkommen til yoga på Balanzen.

Her er vår timeplan for våren 2020.

Tider

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

1100 Medisinsk yoga
1730 Yin yoga Meditasjon Klassisk yoga
1900 Sommer yoga Gong bad
1915 Tema yoga

Yin yoga, er en rolig time, hvor vi finner roen i stillinger. Passer for de som har en vanlig kropp, og som kan sitte på matte. Denne yogaformen fungerer ikke på stol. Avspenning. med gong. Instruktør Hildur Vea, PhD. 15 ganger, pris pr gang 190,. Tilsammen 2850. Betalingen kan deles opp, se nedenunder. Oppstart 13. jan, avsluttes man 4 mai. NB i uken etter påske er yoga flyttet fra man til onsdag, dette gjelder dato 15 april. Ingen yoga i vinterferieuken.

Tema yoga, er en variert yogatime, med utgangspunkt i Kundalini yoga. Denne timen vare 105 minutt, da vi bruker de første 15 min til å reflekterer over et tema basert på en bok. Avspenning med Gong. Instruktør Hildur Vea, PhD. Pris kr 3000.- Betalingen kan dels opp, se nedenunder. Oppstart 13. jan, avsluttes man 4 mai. NB i uken etter påske er yoga flyttet fra man til onsdag, dette gjelder dato 15 april. Ingen yoga i vinterferieuken.

Meditasjon – dette er en time hvor vi først gjør enkle øvelser for å lande i oss selv (15 min), deretter praktiserer vi ulike meditasjoner og pusteteknikker (30 min), og avslutter med 15 min avspenning. Her kan du sitte på stol. Varighet 60 min. Instruktør Hildur Vea, PhD. Pris kr 150.- for kurs og 200 for dropp inn. Kurset går over 4 ganger, annen hver uke på tirsdager. Oppstart 18 februar. de andre datoer er: 3 mars, 17 mars og 31 mars. pris kr 600.-

Medisinsk yoga – dette er timen for deg som er mer sliten og urolig enn du ønsker. Vi lærer å puste, og hvordan vi kan hjelpe oss selv til å finne ro fremfor stress når hverdagen er hektisk. Vi kombinerer øvelser og pust, og arbeider for at kroppen gradvis skal komme tilbake til balanse. En viktig nøkkel er å finne indre ro, derfor vil målet med denne timen være at du skal lande i deg selv. Når man lærer å lande i seg selv i yogarommet, blir dette enklere å praktisere i hverdagen. Instruktør Hildur Vea, PhD. varig het 90 min. Pris kr 190 pr gang. 5 ganger , tilsammen kr 950.- Oppstart torsdag 16 jan. De andre datoer er: 23 jan, 30 jan, (IKKE 6 feb), 13 feb og 20 feb.

Klassisk yoga- dette er en variert time, passer de fleste. Litt mer utfordrende enn medisinsk yoga, passer derfor for de som liker å kjenne at de utforder seg selv litt. Instruktør er Hildur Vea, PhD. Varighet 90 min. 15 ganger pris kr 190 pr time, tilsammen 2850.- betalingen kan deles opp om ønskelig. Oppstart torsdag 16 jan. Avsluttes torsdag 7 mai. Ingen yoga i vinterferieuken, dvs torsdag 27 feb.

Gong bad. Her starter vi med meditasjon, gjør TRE øvelser (redusere stress) og bruker siste timen til avspenning med gong. Trenger ingen forkunnskaper. Gong er ca hver 4 uke. Les mer 

Sommeryoga tirsdager 19 – 21, yoga som livskraft, bygger på Kundalini yoga, yin yoga og klassisk yoga. timen varer 120 min. 90 min yoga, 15 min meditasjon og 15 min avspenning med gong. pris kr 1000.- Datoer: 12 mai, 19 mai, 26 mai, 2 juni og 9 juni.

Oppdelt betaling for 15 ganger kurs. Man kan betale for 6 ganger ved oppstart og de øvrige 9 gangene etter vinterferien. For kurser som koster kr 2850 blir dette da: 1000 ved påmelding (des/jan) og kr 1000  20 februar og kr 850 20. mars.
For de som tar temakurs er det kr 1000 ved påmelding, kr 1000 20. feb og kr 1000 20. mars.

Påmelding

Veavågen den 5. nov 2019.
Hildur Vea

© 2020 Balanzen AS – hildur@balan-zen.no – 45 66 21 18
Bleikmyrvegen 1, Veavågen, Karmøy (Se kart)